sörélesztő 1kg

sörélesztő 1kg
Értékelés:

Cikkszám: 0329

Instant inaktivált sörélesztő.

100%-osan természetes, nem terjeszt betegséget, nincsenek ellenjavallatai, magas fehérjetartalom, egyidejüleg tartalmaz vitaminokat és ásványokat

A takarmány élesztő 100%-os sörélesztőből készül, amely a sör előállításához szükséges folyamatból nyerhető. Ez egy speciális technológia segítségével van megszárítva és inaktiválva. Halványbarnás por, éde-savanykás izzel rendelkezik, az élesztőnek megfelelő szaggal és aromával.

Hogy a méhcsaládok megfelően fejlődjenek, és a legnagyobb fejlődést érhessék el a nagy begyűjtések idején, a fehérjékkel való táplálás nagyon fontos. Megemlítendő az a tény, hogy ezen tipusú táplálékot csak természetes pollenhiány vagy méhviasz hiány esetén használják. Ez az inaktív sörélesztő a pollen legjobb helyettesítője, biztosítja úgy a szükséges fehérjéket, mint vitaminokat, ásványokat, nyomelemeket, továbbá az alapvető aminosavakat.

Egy másik nagy előnye, hogy használata által kizárható a betegségek terjdésének a kockázata. A fehérjékben gazdag etetés általában ősszel és tavasszal zajlik, de történhet nyáron is, a száraz időszakokban, amikor hiányzik a pollen a természetből, ennek hiánya pedig a méhkirálynő korlátozott szaporodásához és ezáltal a méhcsaládok fogyásához vezethet.

A fehérjékben gazdag táplálás segít a testzsír alakításában, ösztönzi a méhcsaládokat a hatékonyságra és a gyorsabb indulásra. A fehérjebevitel hiányában a méhkirálynő nem kezd el szaporodni, így a fiatal méh nem tudja időben helyettesíteni az idős méhet.

Adagolási mód:

Szárazon: tavasszal, a tisztító repülés után, amikor a méhek szabályosan repülnek, az élesztőt be kell tenni a méhkaptárok elé, szélesszájú magas edényekbe (lehet tiszta vödröket használni). Ha a méhek nem fogyasztják el azonnal, odavezetjük a méhkaptár röpnyílásához. A méhek által összegyüjtött élesztő elérheti a 200g/nap/méhcsalád mennyiséget.

Cukorlepényben:6 kg porcukor és 1 kg sörélesztő keverékéből áll. Homogénné keverjük, ezután hozzáadunk 2 kg mézet. Jól összekeverjük a hozzávalókat, majd a végén javíthatunk az állagán egy kis méz hozzáadásával. Adagolható tavasszal, ősszel és a száraz nyarakon (amikor hiányzik a pollen a természetből) kis, 200-250g-os lepények formájában.

Ár: 1 200 Ft
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!