Tejoltó Présure simple Brun 100 ml oltógyomorból

Értékelés:

Cikkszám: 0229

Tejoltó 100ml kiszerelésben.  

Sajt készítés:

Használati utasítás:

1. A tejet melegítsük fel 37-38 C fokra.

2. Amikor elértük a ezt a hőmérsékletet tegyünk bele 10 l-enként 5 ml tejoltót és keverés nélkül hagyjuk ezen a hőmérsékleten 40 percig. 40 perc után langyos aludttejet kapunk.

3. Az aludttejbe keverjük bele a sajtkultúrát és melegítsük fel 38-39 C fokra. 30 percig tartsuk ezen a hőmérsékleten. Ez idő alatt folyamatosan kevergetni, törni kell, mert a savó az edény tetejére, az alvadék pedig az edény aljára kerül.

4. A 30 perc letelte után szűrőkendőn át szűrjük le és tegyük a prés alá.

5. Amikor már nem csöpög a savó, vegyük ki a kendőből és sós vízben -úgy, hogy ellepje- áztassuk 1 napig.

6. Csöpögtessük le és már szeletelhetjük és ill. elkezdhetjük a sajt érlelését. Érlelés nélkül félkemény Mozarella jellegű sajtot kapunk.

 

10 l tejhez 5 ml tejoltó (100 ml 200 l tejhez elég) és 1 g sajtkultúra (5 g 50 l tejhez elegendő) szükséges.

A sajtkultúra elhagyható

Javaslom a melegben a jég akkut hozzá.

Webáruházban megvásárolható vagy a megjegyzés rovatba írja be

200Ft/db

-- 

Ár: 1 340 Ft
+ Véleményt írok

#1 - Nándory Judit2013.04.12. 15:35

Nekem nagyon bejöttt ez a fajta tej oltó!
Próbáltam már poralakú olsz oltóval de nagyon kemény lett a sajt és 24 órát kellett várni az alvadásra!!