Sajtkultúra Ezal MA 400-1 félkemény Mozzarella jellegű

Sajtkultúra Ezal MA 400-1 félkemény Mozzarella jellegű
Értékelés:

Cikkszám: 0227

1 tasak sajtkultúra 50 liter alvadékhoz elegendő
- természetes alapanyagú gombakultúra, olyan mint az élesztő
EGY PÉLDA A SAJTKÉSZÍTÉSRE:
Kisüzemi módon, teljes tejből 1 kg sajt készítéséhez (beltartalomtól függően) szükséges:,- 10 l tej (szarvasmarha, juh, kecske - teljes tejből),5 ml tejoltó, 1 púpozott késhegynyi sajtkultúra (1 tasak kb 5 alkalomra elegendő),- 1 l sós víz (1 l vízben keverjünk el - ízlés szerint - kb. 4 púpozott teáskanálnyi sót)
Készítés:
1. A tejet melegítsük fel 37-38 °C-ra.,
2. Amikor elértük ezt a hőmérsékletet, tegyük bele az 5 ml tejoltót, és keverés nélkül hagyjuk ezen a hőmérsékleten 40 percig. 40 perc után langyos aludttejet kapunk.

Ár: 1 690 Ft
+ Véleményt írok

#1 - SZABÓ IMRE2013.03.26. 10:06

nincs